Dijital Medya Platformu

Mardin’de Kudüs İçin Basın Açıklaması Yapıldı

0 268

Mardin’de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından cuma namazı sonrası ABD Başkanı Donald Trump’ın “Yüzyılın Anlaşması” adıyla açıkladığı sözde Orta Doğu Barış Planını anlaşması yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Merkez Artuklu ilçesi Fuat Yağcı Camisinde yapılan basın açıklamasına Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu temsilcileri, Siyasi Parti Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hava muhalefeti nedeniyle cami içinde yapılan basın açıklaması STK’lar adına Platform Sözcüsü Ahmet Ceylan yaptı. Yapılan açıklamada ABD ve İsrail’in, Filistin ve Mescid-i Aksa için “Bu böyle olacak.” demesinin “küresel bir zorbalık” olduğunu dikkat çeken Ceylan, tüm İslam dünyasının bu zorbalığa karşı direnmeye davet etti.

Açıklamanın devamında, “Amerika ve İsrail’in sözde projeyi dünyaya tanıttığı toplantıya bazı Arap ülkelerin büyükelçilerinin de olmasına da tepki gösterildi. Mardin Halkı olarak bu meydanda Trump ve Netanyahu’ya hatırlatmak isteriz ki, Kudüs satılık değildir.

Filistinli kardeşlerimizin hiçbir hakkı gasp edilemez. Bu işgal girişimi eninde sonunda başarısız kalacak, akamete uğrayacak tarihin çöplüğünde çürümeye mahkûm olacaktır. Hz Ömer’in Selahaddin-i Eyyubi’nin Sultan Abdulhamit Han’ın emanetine bu ümmet malı kanı ve canı pahasına eninde sonunda sahip çıkacaktır.

Siyonizmin fedaisi ABD Başkanı melun ve uğursuz Trump ve meş’um Siyonist İsrail Terör Devletinin Baş Teröristi Binyamin Netanyahu’nun yüz yılın işgal ve yağma planlarını dünya kamuoyuna ilan ettikleri basın toplantısının katılımcıları arasında Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Umman’ın ABD Büyükelçilerinin bulunması tam bir ihanet tablosudur” şeklinde ifadeler kullanıldı.

Basın açıklamasında Ceylan, “Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak halkı Müslüman olan bu ülkelerin yöneticilerini işgalci siyonist İsrail terör devletini desteklemekten hemen ve derhal vazgeçmelerini istiyoruz. Halkı Müslüman olan bütün devletlerden halklarının iradesine saygı göstererek Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya, İslam’ın ebedi yurdu olan Filistin’e ve Müslüman kardeşleri Filistin Halkına bedeli ne olursa olsun sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Aralarındaki anlaşmazlık ayrılık ve gayrılıkları terk ederek İslam inancının olmazsa olmaz şartı kelime-i tevhit kardeşliği etrafında bir ve beraber olmaya çağırıyoruz Aralarındaki sorunları kardeşlik hukuku içinde adaletle çözmeye ve yeryüzünde alnı ak, başı dik, şerefli halklar olarak bir ve beraber olmaya davet ediyoruz.

Aksi takdirde Siyonist Terör Devleti İsrail’in koruması gibi davranan Küresel güçlere yem olacaklarını hatırlatırız. Ancak bir ve beraber olduğumuzda Melun Trump ve Terörist başı Netanyahu gibi İnsanlıktan ve vicdandan nasipsiz kişileri bu tarz yağma ve işgal planları yapmaktan alı koyabiliriz” dedi.

Açıklamanın ardından Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için dua yaptı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.