AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu’dan 15 Temmuz Mesajı
AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı milletin topyekûn direnişini “yeni bir Çanakkale destanı” olarak tanımladı. “O gece, millet iradesi tankları ezdi, ihaneti durdurdu. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bu millete zincir vurulamayacağını bir kez daha tüm dünyaya gösterdik” ifadelerini kullandı.
Çanakkale Ruhu, 15 Temmuz’da Dirildi
Uncu, 15 Temmuz’un tarihsel boyutuna dikkat çekerek şöyle konuştu, “Nasıl ki Çanakkale’de bir avuç inançlı yürek emperyalistlere geçit vermediyse, 15 Temmuz gecesi de milyonlar aynı imanla sokaklara döküldü. O gece, bu topraklarda vatanı için can vermeye hazır bir milletin hâlâ ayakta olduğunu dosta düşmana gösterdik.” dedi
Terörsüz Türkiye ve FETÖ ile Mücadele
Başkan Uncu, 15 Temmuz’un sadece bir gecelik bir direniş değil, aynı zamanda uzun soluklu bir mücadelenin başlangıcı olduğunu vurguladı:
“FETÖ, sadece bir darbe değil; aynı zamanda milletin ruhuna, tarihine, istikbaline yapılan bir saldırıdır. Hamdolsun, bugün geldiğimiz noktada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, devletimiz bu hain yapıyla kararlılıkla mücadele etmiş, tüm hücrelerini tek tek temizlemiştir. Artık Türkiye, terörle anılan değil, barışla hatırlanan bir ülke olma yolunda ilerlemektedir.”
Türkiye Yüzyılı’nın Ruhunu Mardin Taşıyor
“Türkiye Yüzyılı, 15 Temmuz gecesi milletin yeniden doğduğu andır” diyen İl Başkanı Uncu, Mardin’in bu vizyonun taşıyıcı şehirlerinden biri olduğunu ifade etti, “Mardin sadece taş sokakların değil, binlerce yıllık kardeşliğin, birlikte yaşama iradesinin sembolüdür. Burada Türkü, Kürdü, Arabı, Süryanisi, Alevi’si, Sünni’si omuz omuza veriyor. İşte biz bu birlik ruhunu büyüterek Türkiye Yüzyılı’na yürüyoruz.”
Bayrak Asma Çağrısı
“Bayrağımızı As, Birliğe Ortak Ol!”
Uncu, tüm Mardin’lilere evlerine, balkonlarına ve iş yerlerine Türk Bayrağı asma çağrısında bulunarak, “Bayrağımız bu milletin alnı ak, başı dik yürüyüşünün sembolüdür. 15 Temmuz’un yıl dönümünde tüm hemşerilerimi al bayrağımızla meydanları donatmaya davet ediyorum” dedi.
Adı Mardin, Soyadı Türkiye
Bu topraklarda yaşayan herkesin ortak adı “Mardin”, ortak soyadı ise “Türkiye”dir. 15 Temmuz gecesi meydanlara çıkan o büyük millet, yalnızca bir şehir veya bir kimlik adına değil; bu ülkenin birliği, beraberliği ve bağımsızlığı adına ayağa kalktı. Çünkü bu topraklar, bin yıldır kardeşliğin vatanı, direnişin adıdır. Ve o gece bir kez daha görüldü ki bu milletin yüreği birdir, yönü tektir oda Türkiye’dir.
Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz gecesi gözünü kırpmadan şehadete yürüyen aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Rabbim bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bayrağımız göklerde, milletimiz daima ayakta olsun.