KAÇAK ELEKTRİK TÜKETİCİLERİ DİCLE ELEKTRİK ÇALIŞANINA SALDIRDI
Dağıtım bölgesinde enerji kalitesini yükseltmek, abonelerine kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti sağlamak için kaçak elektrik tüketimiyle mücadele eden Dicle Elektrik’in saha ekipleri, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde saldırıya uğradı. Saldırganlar, saha ekiplerine taş ve şişe atarak 3 elektrik personelini yaraladı. Saldırı esnasında olay yerinde bulunan bir saha personeli ise saldırganlar tarafından yaralı halde rehin alındı.Yaralı 3 personel Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, birinin burnunun kırıldığı belirlendi. Saldırıya uğrayan şirket çalışanlarının şikayeti üzerine saldırganların yakalanabilmesi için soruşturma başlatıldı.
Saldırıyı 15 kişilik grup düzenledi
Şirketin Enerji Kayıpları departmanında görev alan 3 kişilik Dicle Elektrik ekibi, sepetli araçları ile sabah saatlerinde Atatürk Mahallesi Birikethane Caddesi’nde meskenlere ait direk üstü sayaç otomasyon panolarında (DÜSOP) kaçak kontrolü yapmaya başladı. Görevliler, pano içerisinde yer alan sayaçlara müdahale edildiğini ve söz konusu sayaç üzerinden kaçak elektrik kullanıldığını belirledi. O esnada sepetli aracın yanında toplanan yaklaşık 15 kişilik grup, aşağıda bulunan 2 çalışana hakaret ederek fiziksel saldırıda bulundu.
Taş ve şişe yağmuruna tutuldu
Saldırıya uğrayan iki çalışan, saldırganlardan kaçarak güvenli bir yere sığındı. Ancak bu sırada araç üzerinde bulunan diğer görevli, saldırganlar tarafından taş ve şişe yağmuruna tutuldu. Saldırgan grup, söz konusu görevliyi arabanın üzerinden indirip darp ettikten sonra rehin aldı. Ancak kısa süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri nedeniyle saldırganlar rehin aldıkları çalışanı serbest bırakıp kaçarak izlerini kaybettirdi. Polis müdahalesi sonrasında üç yaralı çalışan Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve yapılan muayenede çalışanlardan birinin burnunun kırıldığı tespit edildi. Saldırıya maruz kalan şirket personelinin şikayeti üzerine saldırganların yakalanması için resmi soruşturma süreci başlatıldı.