Kızıltepe'de 15 Yıllık Palmiye Ağacı Ateşe Verildi

Mehmet Sincar Parkı’nda bulunan yaklaşık 15 yıllık palmiye ağacının ateşe verilmesi, Bahçelievler Mahallesi’ndeki parkta ise yer kauçuklarının ve kamelyaların yakılması, kamu malına ciddi zarar verdi.

Kızıltepe Belediyesi yetkilileri, söz konusu vandal eylemlerinin görüntülenip sosyal medyada paylaşılmasının üzüntüyü daha da artırdığını belirtti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Belediye olarak halkımızın ortak kullanım alanları olan parklarda yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını sürdürürken, bu tür vandallık eylemleri hizmetlerimizi aksatmakta ve kamu malına zarar vermektedir. Bu olayı gerçekleştiren kişileri şiddetle kınıyor, kamuoyunun konu hakkında doğru şekilde bilgilendirilmesini önemsiyoruz. Olayı halkımızın takdirine bırakıyoruz.”

Olaylarla ilgili gerekli tüm incelemelerin başlatıldığı, sürecin belediyenin ilgili birimleri tarafından titizlikle takip edileceği bildirildi.