Mardin'in Midyat ilçesinde 2 Mayıs'ta evden çıkan Zekeriya Aksal, halen evine geri dönmedi. Aksal'ın acılı ailesi çocuklarından gelecek sevindirici haberi beklerken, Zekeriya'nın nereye gittiği ise bilinmiyor. Adeta sırra kadem basan Zekeriya'nın ailesi gözü yaşlı bir şekilde bekleyişini sürdürüyor. Zekeriya kaybolduktan sonra ailesine gelen bir telefonla eşyalarının Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy kırsal mahallesinde bulunan Mele İsmail Camisinde olduğu ortaya çıktı. Ortaköy'e giden aile Zekeriya'ya ait şalı, nüfus cüzdanı ve ayakkabılarını buldu. Ama Zekeriya'dan ise bir iz yoktu.
Bu gelişme ile daha da endişelenen aile, Zekeriya'dan bir iz bulmak için çalmadık kapı bırakmadı. Ancak Zekeriya'ya ulaşmak mümkün olmadı.
Zekeriya'nın ailesi çocuklarını görenlerin kendilerine haber vermesi çağrısında bulunarak, çocuklarına da eve dönme çağrısı yaptı.