Toplantıya Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulnasır Duyan, Yönetim Kurulu üyeleri ve Müteşebbis Heyeti üyeleri katıldı.
Toplantıda, OSB’nin mevcut durumu, yürütülen projeler ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek yatırım planları detaylı olarak ele alındı. Katılımcılar, sanayi bölgesinin altyapı çalışmaları, yeni yatırım alanlarının belirlenmesi ve yatırımcılar için teşvik ve destek mekanizmalarının geliştirilmesi konularında fikir alışverişinde bulundu.
Vali Akkoyun, toplantıda yaptığı açıklamada, Mardin OSB’nin bölge ekonomisine sağladığı katkının artırılması, istihdamın yükseltilmesi ve yeni yatırımcıların çekilmesi hedefleri doğrultusunda çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Ayrıca Akkoyun, OSB’deki projelerin tamamlanması ve yeni yatırımların hayata geçirilmesiyle, Mardin’in sanayi ve üretim merkezi olma yolundaki stratejik hedeflerine ulaşmasının hız kazanacağını ifade etti.
OSB Yönetim Kurulu üyeleri ve Müteşebbis Heyeti, toplantıda ayrıca çevre dostu üretim, enerji verimliliği ve sürdürülebilir sanayi uygulamalarının yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekti. Bu kapsamda, bölgedeki fabrikaların modernizasyonu ve teknoloji kullanımının artırılması konuları da gündeme geldi.
Toplantı, Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nin gelecek vizyonunu şekillendiren kararların alınması ve yatırımcılarla iş birliğinin güçlendirilmesi açısından oldukça verimli geçti.