DEDAŞ

Artuklu Halk Eğitimi Merkezi Deprem Bölgesinde

İNSAN VE TOPLUM (KIRATIM HABER) - KIR'ATIM GAZETESİ | 20.03.2023 - 14:36, Güncelleme: 20.03.2023 - 14:36
 

Artuklu Halk Eğitimi Merkezi Deprem Bölgesinde

Artuklu Halk Eğitimi Merkezi 10 ilimizde yaşanan ve asrın felaketi olarak kayıtlara geçen büyük depremin ardından harekete geçerek, hem ürettiği ürünlerle hemde günlük pişirdiği yemeklerle deprem bölgesinde bulunan depremzedelerin yaralarını sarmak için kordineli bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.
Depremin yaşandığı ilk günden itibaren sorumluluk bilinciyle hareket eden Artuklu Halk Eğitimi Merkezi Öğretmen ve İdarecileri merkezin atölyelerinde ürettikleri uyku tulumu, battaniye, şal-panço, atkı, bere, boyunluk, sweatshirt, eşofman takımı ve kefen bezini deprem bölgesinde ki depremzedeler ulaştırdı. Bunların yanı sıra vatandaşlarımızın günlük yemek ihtiyacını karşılamak üzere Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan aşevinde, yemek üretimi ve dağıtımını yaparak üzerine düşen sorumluluğu  layıkıyla yerine getirmeye çalışıyor. Artuklu Halk Eğitimi Merkezi müdürü Ufuk Çete merkezin asıl görevi olan kursları yarıda bırakıp, gerektiğinde bir yardım kuruluşu gibi hareket etme kabiliyetine sahip olduklarını belirterek, depremin ilk gününden itibaren kursların eğitim öğretim mekânı olan atölyeleri bir üretim merkezi haline dönüştürdüklerini söyledi. Açıklamasının devamında Müdür Çete, "Merkezimizde her gün 60 usta öğretici ve öğretmenimizle gecemizi gündüzümüze katarak deprem bölgesine ulaştırılmak üzere giyimden battaniyeye, uyku tulumundan atkı ve bereye kadar acil ihtiyaç duyulan malzemeler ürettik. Bu kapsamda 927 uyku tulumu, 350 Battaniye 1000 Şal-Panço, 400 Atkı Bere Boyunluk, 300 Sweatshirt, 1800 Eşofman Takımı ve 100 top kefen bezini üreterek deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırdık. Artuklu Halk Eğitim Merkezimizde bunların dışında 7 bin 500 su, 200 adet hijyen seti ve vatandaşlardan topladığımız 1000’e yakın battaniyeyi de yine deprem bölgesinde dağıtımlarını sağladık" dedi. Sadece üretimle yetinmediklerini ifade eden Çete, 8 Şubat 2023 tarihinden itibaren Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan Mobil Aşevinde 6 gönüllü öğretmen ve usta öğreticiyi deprem bölgesi olan Hatay ili Payas ilçesinde görevlendirdik. Bu ilçede günlük dokuz bin vatandaşımızı sıcak yemek ikramında bulunduklarını söyledi. Artuklu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ufuk Çete, yapılan işlerin olağanüstü şartlarda adaptasyon kabiliyeti açısından değerlendirilmesi gerektiğini, depremin tüm ülkenin yarası olduğunu, buna müdahele etmenin de herkes gibi kendilerinin de sorumluluğu olduğunu açıklayarak, Halk Eğitimi Merkezinin çok yönlü çalışmasına dikkat çekti. Mardin'de de depremzedelere yönelik çeşitli faaliyetlerde de bulunduklarını ifade eden Çete, "Erkek ve kadın Usta öğretici ve kursiyerlerimiz KYK yurtlarında misafir edilen  depremzede kardeşlerimize günlük ortalama 130 kişinin saç bakım ve kişisel bakım hizmetlerinide gerçekleştiriyoruz" dedi.
Artuklu Halk Eğitimi Merkezi 10 ilimizde yaşanan ve asrın felaketi olarak kayıtlara geçen büyük depremin ardından harekete geçerek, hem ürettiği ürünlerle hemde günlük pişirdiği yemeklerle deprem bölgesinde bulunan depremzedelerin yaralarını sarmak için kordineli bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren sorumluluk bilinciyle hareket eden Artuklu Halk Eğitimi Merkezi Öğretmen ve İdarecileri merkezin atölyelerinde ürettikleri uyku tulumu, battaniye, şal-panço, atkı, bere, boyunluk, sweatshirt, eşofman takımı ve kefen bezini deprem bölgesinde ki depremzedeler ulaştırdı. Bunların yanı sıra vatandaşlarımızın günlük yemek ihtiyacını karşılamak üzere Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan aşevinde, yemek üretimi ve dağıtımını yaparak üzerine düşen sorumluluğu  layıkıyla yerine getirmeye çalışıyor.

Artuklu Halk Eğitimi Merkezi müdürü Ufuk Çete merkezin asıl görevi olan kursları yarıda bırakıp, gerektiğinde bir yardım kuruluşu gibi hareket etme kabiliyetine sahip olduklarını belirterek, depremin ilk gününden itibaren kursların eğitim öğretim mekânı olan atölyeleri bir üretim merkezi haline dönüştürdüklerini söyledi.

Açıklamasının devamında Müdür Çete, "Merkezimizde her gün 60 usta öğretici ve öğretmenimizle gecemizi gündüzümüze katarak deprem bölgesine ulaştırılmak üzere giyimden battaniyeye, uyku tulumundan atkı ve bereye kadar acil ihtiyaç duyulan malzemeler ürettik. Bu kapsamda 927 uyku tulumu, 350 Battaniye 1000 Şal-Panço, 400 Atkı Bere Boyunluk, 300 Sweatshirt, 1800 Eşofman Takımı ve 100 top kefen bezini üreterek deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırdık. Artuklu Halk Eğitim Merkezimizde bunların dışında 7 bin 500 su, 200 adet hijyen seti ve vatandaşlardan topladığımız 1000’e yakın battaniyeyi de yine deprem bölgesinde dağıtımlarını sağladık" dedi.

Sadece üretimle yetinmediklerini ifade eden Çete, 8 Şubat 2023 tarihinden itibaren Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan Mobil Aşevinde 6 gönüllü öğretmen ve usta öğreticiyi deprem bölgesi olan Hatay ili Payas ilçesinde görevlendirdik. Bu ilçede günlük dokuz bin vatandaşımızı sıcak yemek ikramında bulunduklarını söyledi.

Artuklu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ufuk Çete, yapılan işlerin olağanüstü şartlarda adaptasyon kabiliyeti açısından değerlendirilmesi gerektiğini, depremin tüm ülkenin yarası olduğunu, buna müdahele etmenin de herkes gibi kendilerinin de sorumluluğu olduğunu açıklayarak, Halk Eğitimi Merkezinin çok yönlü çalışmasına dikkat çekti.

Mardin'de de depremzedelere yönelik çeşitli faaliyetlerde de bulunduklarını ifade eden Çete, "Erkek ve kadın Usta öğretici ve kursiyerlerimiz KYK yurtlarında misafir edilen  depremzede kardeşlerimize günlük ortalama 130 kişinin saç bakım ve kişisel bakım hizmetlerinide gerçekleştiriyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.