MARDİN İNSAN VAKFI RAMAZAN'DA İYİLİĞE DOYMADI
MARDİN İNSAN VAKFI RAMAZAN'DA İYİLİĞE DOYMADI
Mardin'de faaliyet yürüten İnsan Vakfı Mardin Temsilciliği, her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da iyiliğe doymadı. Mübarek Ramazan ayında "İyilik Paylaştıkça Çoğalır" düsturuyla yardımlarına devam eden İnsan Vakfı Mardin Temsilciliği Gazze’ye başta olmak üzere Kamerun ve Arakan’da yaklaşık 9 bin 845 mazluma ve ihtiyaç sahibine ulaştı.
İnsan Vakfı Mardin Temsilciliğ mazlum coğrafyada bulunan ihtiyaç sahiplerine yönelik yürüttüğü yardım faaliyetleri kapsamında toplamda 1 milyon 37 bin TL değerinde zekât ve fitre dağıtımı gerçekleştirildi. Bağışçıların yardımıyla bin 50 kişiye ulaşarak nakdi destejre bulundu.
Mübarek Ramazan ayı boyunca hayırseverler tarafından bağışlanan 14 adet sadaka ve adak kurbanı kesilerek, yetimhanelerede bulunan yetim ve kimsesiz çocuklara ulaştırıldı. Bu çalışma sayesinde 3 bin 150 yetim bayram öncesi iftarını sıcak yemekle açtı. Mardin İnsan Vakfı Kamerun ve Arakan kamplarında da açılan iki su kuyusu ile yaklaşık 3 bin kişiyi suya kavuşturdu.
Mardin İnsan Vakfı Ramazan ayının bereketini sofralara taşıyarak, Mardin’de 3, yurt dışında ise 5 farklı bölgede kurulan iftar sofralarında bin 500 kişiyi ağırladı. Ayrıca Mardin genelinde dağıtılan gıda kolileri ve alışveriş kartları ile bin 300 kişinin mutfak ihtiyacını giderdi.
Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan İnsan ve Medeniyet Hareketi Mardin Başkanı İzzeddin Ceylan, "Ramazan ayı boyunca sadece şehrimizde değil, dünyanın dört bir yanındaki mazlum coğrafyalarda kardeşlik köprüleri kurduk. İnsan ve Medeniyet Hareketi olarak, yardımlaşma kültürünü bir yaşam biçimi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu iyilik kervanında bizleri yalnız bırakmayan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum."
İnsan Vakfı Mardin Temsilcisi Abdurrahman Bulut ise yaptığı değerlendirmede, "Bu iyilik kervanında bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen tüm bağışçılarımızdan Allah razı olsun. Yardımlarınız, mazlum coğrafyalarda, yurt içinde ve yurt dışında binlerce yüze tebessüm oldu ve olacak." dedi.

