Mardin TSO’nun ‘Ur-Ge Projesi’nde eğitim süreci tamamlandı

KIR'ATIM GÜNCEL HABERLER (KIRATIM HABER) - KIR'ATIM GAZETESİ | 16.02.2026 - 15:25, Güncelleme: 16.02.2026 - 15:25
 

Mardin TSO’nun ‘Ur-Ge Projesi’nde eğitim süreci tamamlandı

Gıda sektörünün rekabet gücünü artırmayı ve firmaları uluslararası pazarlara hazırlamayı hedefleyen Mardin Ticaret ve Sanayi Odası, UR-GE projesi kapsamında başvurusu onaylanan şirketlere dış ticaret eğitim süreci başarı ile tamamlandı.
Bölge ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan gıdada ihracat kapasitesini güçlendirmeyi amaçlayan Mardin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) yürüttüğü Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Ticaret Bakanlığı’yla işbirliğinde yürütülen projede yer almaya hak kazanan firmalara yönelik eğitimler de tamamlandı. Mardin Artuklu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Behzat Ekinci tarafından verilen eğitimde ihracat süreçleri, hedef pazar analizi, uluslararası pazarlama stratejileri, gümrük mevzuatı ve devlet destekleri gibi kritik başlıklar ele alındı. Alanında uzman akademik bir bakış açısıyla gerçekleştirilen eğitimde, firmaların ihracat operasyonlarında karşılaşabilecekleri risklerin azaltılması, doğru pazar seçimi yapılması ve sürdürülebilir ticaret ağlarının kurulması konularına da vurgu yapıldı. Projenin yeni etabında firmalar yurt dışı fuarlara katılacak Projenin yeni etabında ise katılımcı firmaların uluslararası alanda görünürlüğünü artırmak amacıyla yurt dışı fuarlara katılım sağlanması planlanıyor. Bu doğrultuda, proje kapsamında sektör bazlı hedef ülkelerin belirlenmesi, potansiyel alıcılarla buluşma imkânlarının değerlendirilmesi ve en verimli fuarların tespit edilmesine yönelik pazar araştırmaları titizlikle devam ediyor.
Gıda sektörünün rekabet gücünü artırmayı ve firmaları uluslararası pazarlara hazırlamayı hedefleyen Mardin Ticaret ve Sanayi Odası, UR-GE projesi kapsamında başvurusu onaylanan şirketlere dış ticaret eğitim süreci başarı ile tamamlandı.

Bölge ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan gıdada ihracat kapasitesini güçlendirmeyi amaçlayan Mardin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) yürüttüğü Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Ticaret Bakanlığı’yla işbirliğinde yürütülen projede yer almaya hak kazanan firmalara yönelik eğitimler de tamamlandı. Mardin Artuklu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Behzat Ekinci tarafından verilen eğitimde ihracat süreçleri, hedef pazar analizi, uluslararası pazarlama stratejileri, gümrük mevzuatı ve devlet destekleri gibi kritik başlıklar ele alındı. Alanında uzman akademik bir bakış açısıyla gerçekleştirilen eğitimde, firmaların ihracat operasyonlarında karşılaşabilecekleri risklerin azaltılması, doğru pazar seçimi yapılması ve sürdürülebilir ticaret ağlarının kurulması konularına da vurgu yapıldı.

Projenin yeni etabında firmalar yurt dışı fuarlara katılacak

Projenin yeni etabında ise katılımcı firmaların uluslararası alanda görünürlüğünü artırmak amacıyla yurt dışı fuarlara katılım sağlanması planlanıyor. Bu doğrultuda, proje kapsamında sektör bazlı hedef ülkelerin belirlenmesi, potansiyel alıcılarla buluşma imkânlarının değerlendirilmesi ve en verimli fuarların tespit edilmesine yönelik pazar araştırmaları titizlikle devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.