Mardin’de Davranışsal Bağımlılıkla Mücadelede Eğitim Seferberliği

SAĞLIK (KIRATIM HABER) - KIR'ATIM GAZETESİ | 18.06.2026 - 11:27, Güncelleme: 18.06.2026 - 11:27
 

Mardin’de Davranışsal Bağımlılıkla Mücadelede Eğitim Seferberliği

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Mardin PDR Günleri 2 – Davranışsal Bağımlılıkta Erken Koruyucu Eğitim Programı” kapsamında yürütülen değerlendirme çalışmaları devam ediyor.
2026 yılının “Bağımsızlık Yılı” olarak ilan edilmesi kapsamında gerçekleştirilen programda, çocuk ve gençlerin davranışsal bağımlılıklardan korunmasına yönelik çalışmalar ele alınıyor. Uzmanlar ve Eğitimciler Bir Araya Geldi Rehber öğretmenler ile psikolojik danışmanların katılımıyla gerçekleştirilen programda; davranışsal bağımlılıkların erken dönemde tespit edilmesi, risk faktörlerinin belirlenmesi ve koruyucu-önleyici çalışmaların daha etkin hale getirilmesi konuları değerlendiriliyor. Katılımcılar, okul çağındaki çocuklar ve gençler arasında giderek yaygınlaşan davranışsal bağımlılıklara karşı uygulanabilecek yöntemler üzerine görüş alışverişinde bulunuyor. Sağlıklı Nesiller İçin Ortak Çalışma Alanında uzman isimlerin katkılarıyla yürütülen program kapsamında, çocuk ve gençlerin sağlıklı gelişimini destekleyecek eğitim modelleri masaya yatırılırken, kurumlar arası iş birliğinin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor. Yetkililer, erken müdahale ve bilinçlendirme çalışmalarının davranışsal bağımlılıklarla mücadelede önemli rol oynadığına dikkat çekerek, eğitim programlarının devam edeceğini belirtti. Koruyucu Eğitim Modelleri Değerlendiriliyor Programda özellikle dijital bağımlılık, teknoloji kullanımı, sosyal medya bağımlılığı ve diğer davranışsal bağımlılık türlerine karşı geliştirilecek koruyucu eğitim uygulamaları üzerinde duruluyor. Eğitimciler ve uzmanlar, öğrencilerin psikolojik ve sosyal gelişimlerini destekleyecek yeni yaklaşımları değerlendiriyor.
Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Mardin PDR Günleri 2 – Davranışsal Bağımlılıkta Erken Koruyucu Eğitim Programı” kapsamında yürütülen değerlendirme çalışmaları devam ediyor.
2026 yılının “Bağımsızlık Yılı” olarak ilan edilmesi kapsamında gerçekleştirilen programda, çocuk ve gençlerin davranışsal bağımlılıklardan korunmasına yönelik çalışmalar ele alınıyor.
Uzmanlar ve Eğitimciler Bir Araya Geldi
Rehber öğretmenler ile psikolojik danışmanların katılımıyla gerçekleştirilen programda; davranışsal bağımlılıkların erken dönemde tespit edilmesi, risk faktörlerinin belirlenmesi ve koruyucu-önleyici çalışmaların daha etkin hale getirilmesi konuları değerlendiriliyor.
Katılımcılar, okul çağındaki çocuklar ve gençler arasında giderek yaygınlaşan davranışsal bağımlılıklara karşı uygulanabilecek yöntemler üzerine görüş alışverişinde bulunuyor.
Sağlıklı Nesiller İçin Ortak Çalışma
Alanında uzman isimlerin katkılarıyla yürütülen program kapsamında, çocuk ve gençlerin sağlıklı gelişimini destekleyecek eğitim modelleri masaya yatırılırken, kurumlar arası iş birliğinin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.
Yetkililer, erken müdahale ve bilinçlendirme çalışmalarının davranışsal bağımlılıklarla mücadelede önemli rol oynadığına dikkat çekerek, eğitim programlarının devam edeceğini belirtti.
Koruyucu Eğitim Modelleri Değerlendiriliyor
Programda özellikle dijital bağımlılık, teknoloji kullanımı, sosyal medya bağımlılığı ve diğer davranışsal bağımlılık türlerine karşı geliştirilecek koruyucu eğitim uygulamaları üzerinde duruluyor. Eğitimciler ve uzmanlar, öğrencilerin psikolojik ve sosyal gelişimlerini destekleyecek yeni yaklaşımları değerlendiriyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.