Abdulkadir Ayanoğlu
Köşe Yazarı
Abdulkadir Ayanoğlu
 

YAŞAMIN GİZEMİ-10

VÜCUTTA SOLUNUM Bilindiği üzere akciğerler havadan oksijen alarak vücuda oksijeni iletir ve vücuttaki hücrelerin oksijenli solunum yapmasını sağlar. Eğer herhangi bir hücre normal şartlarda oksijenli solunum yapamıyorsa,farklı bir yaşam tarzına geçiş yapmak zorunda kalır ve yeni bir yaşam tarzını tercih eder.Biyolojide 2 tür solunum vardır: OksijenliveOksijensiz… 1930 yıllarda Dr. Warburgşunu tespit etmiştir: Eğer bir hücrenin oksijen miktarı 35% oranında azalırsa ve bu süreç 48 saat sürerse hücre kanserleşmeye başlar. Dr. Warburg tespiti üzerine kanser olan ile kanser olmayan hücre arasında herhangi bir yapısal fark olmadığı anlaşılır; sadece fonksiyonel yani çalışma farkı bulunmaktadır. Bu durum, hücrenin oksijen oranının azalması durumunda yaptığı işlevdir. Bu durum şu şekilde izah edilebilir. Hücre özsuyu fermantasyon yani oksijensiz solunum yaparak glikozu kullanmaya başlar. Vücutta kanserleşme bu nedenle ve bu şekilde başlar. Demek oluyor ki kanserli hücre oksijenli solunum yapamaz ve oksijensiz solunum yapan hücre tipidir. Bu nedenle, kanserli hastalarda şeker (glikoz) yasaklanır çünkü kanser hücresi fermantasyon yaptığından ötürü şekere yasak konulur. Süreç içerisinde fermantasyonartmasıyla tümör veya kitle oluşur ve kanser teşhisi ortaya konur. Kanser yeni bir varoluş ve yaşama biçiminden başka bir şey değildir hücre için. Bu şekilde kanser hücreleri hem ölümsüzlük yeteneği kazanırlar hem de kendileri tarafından oluşturulan yeni bir genetik yapıda ürerler. Normal bir hücre kontrollü ve düzgün yaşayıp çoğalır iken;kanserli bir hücre ise oluşturduğu yeni genetik yapısıyla kontrolsüz çoğalır ve tümör veya kitle oluşumuna sebebiyet verir. Bu duruma çözüm arayan Dr. Warburg, kanserli hücreye laboratuvar ortamında oksijen vermiş fakat hücre tekrar kanser oluşturma durumunu devam ettirmiş. Filozof Engelin başta söylediğimiz cümlesi bize ışık tutar… Bir canlıyı anlayabilmek için onun çevresi ile doğasıyla birlikte incelemek lazım. Neden vücut hücreye suyu alırken suyu hidrojen ve oksijene ayırıp doğal bir şekilde oksijeni kullanır. Yani ortam şartları nasıl ve nelerdir?Dr. Warburg araştırmalarında laboratuvar ortamında oksijen faydasız kalırken; vücutta kanserli hücre oksijen ile tekrar eski haline dönebilir. Sonuç olarak denilebilir ki kanser öldürmek için değilse biz neden ölüyoruz. Cevap açık… Oksijeni kullanamadığımızdan ötürü... Peki, oksijen nerde ve nasıl bulunur? Cevap... Acaba dünyanın 4’te 3’ü neden Su... Zaten, vücudumuz susuzluktan kuruduğu için kanser olmaktayız…
Ekleme Tarihi: 20 Şubat 2023 - Pazartesi

YAŞAMIN GİZEMİ-10

VÜCUTTA SOLUNUM

Bilindiği üzere akciğerler havadan oksijen alarak vücuda oksijeni iletir ve vücuttaki hücrelerin oksijenli solunum yapmasını sağlar. Eğer herhangi bir hücre normal şartlarda oksijenli solunum yapamıyorsa,farklı bir yaşam tarzına geçiş yapmak zorunda kalır ve yeni bir yaşam tarzını tercih eder.Biyolojide 2 tür solunum vardır: OksijenliveOksijensiz…

1930 yıllarda Dr. Warburgşunu tespit etmiştir: Eğer bir hücrenin oksijen miktarı 35% oranında azalırsa ve bu süreç 48 saat sürerse hücre kanserleşmeye başlar. Dr. Warburg tespiti üzerine kanser olan ile kanser olmayan hücre arasında herhangi bir yapısal fark olmadığı anlaşılır; sadece fonksiyonel yani çalışma farkı bulunmaktadır. Bu durum, hücrenin oksijen oranının azalması durumunda yaptığı işlevdir. Bu durum şu şekilde izah edilebilir. Hücre özsuyu fermantasyon yani oksijensiz solunum yaparak glikozu kullanmaya başlar. Vücutta kanserleşme bu nedenle ve bu şekilde başlar. Demek oluyor ki kanserli hücre oksijenli solunum yapamaz ve oksijensiz solunum yapan hücre tipidir.

Bu nedenle, kanserli hastalarda şeker (glikoz) yasaklanır çünkü kanser hücresi fermantasyon yaptığından ötürü şekere yasak konulur. Süreç içerisinde fermantasyonartmasıyla tümör veya kitle oluşur ve kanser teşhisi ortaya konur.

Kanser yeni bir varoluş ve yaşama biçiminden başka bir şey değildir hücre için. Bu şekilde kanser hücreleri hem ölümsüzlük yeteneği kazanırlar hem de kendileri tarafından oluşturulan yeni bir genetik yapıda ürerler. Normal bir hücre kontrollü ve düzgün yaşayıp çoğalır iken;kanserli bir hücre ise oluşturduğu yeni genetik yapısıyla kontrolsüz çoğalır ve tümör veya kitle oluşumuna sebebiyet verir.

Bu duruma çözüm arayan Dr. Warburg, kanserli hücreye laboratuvar ortamında oksijen vermiş fakat hücre tekrar kanser oluşturma durumunu devam ettirmiş.

Filozof Engelin başta söylediğimiz cümlesi bize ışık tutar… Bir canlıyı anlayabilmek için onun çevresi ile doğasıyla birlikte incelemek lazım. Neden vücut hücreye suyu alırken suyu hidrojen ve oksijene ayırıp doğal bir şekilde oksijeni kullanır. Yani ortam şartları nasıl ve nelerdir?Dr. Warburg araştırmalarında laboratuvar ortamında oksijen faydasız kalırken; vücutta kanserli hücre oksijen ile tekrar eski haline dönebilir.

Sonuç olarak denilebilir ki kanser öldürmek için değilse biz neden ölüyoruz.

Cevap açık… Oksijeni kullanamadığımızdan ötürü...

Peki, oksijen nerde ve nasıl bulunur?

Cevap...

Acaba dünyanın 4’te 3’ü neden Su...

Zaten, vücudumuz susuzluktan kuruduğu için kanser olmaktayız…

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.