Abdulkadir Ayanoğlu
Köşe Yazarı
Abdulkadir Ayanoğlu
 

YAŞAMIN GİZEMİ-14

VÜCUT pH DENGESİ:DERİ VE BÖBREKLER Bilindiği üzere vücudun arıtma organları deri ve böbreklerdir. Bu iki organla vücudun asit fazlalığı atılır. Hatta bazı insanların teri çok kötü kokar. Çünkü terinde çok yüksek oranda asit bulunmaktadır. Böbreklerde diğer arıtma organı olup vücuttaki atıkların ve diğer maddelerin tasfiyesini su ile sağlarlar. Su ile beraber atılan atıklar ve diğer maddelerin karışmış haline idrar denir. İdrar vücudumuzun sağlık durumunu (hasta olup olmadığımızı)asit-baz dengesiyle gösteren ve birimi pH (1-7 değere asidik; 7-14 değere bazik kabul edilir)olan sıvıdır.Halk arasında pH ölçümü yapılamadığı içinreferans olarak renk, alınır. İdrarın renksiz veya açık sarı olması beklenir. İdrar eğer, 7-10 pH değer aralığında ise sağlıklı (renksiz veya açık sarı renk); 6-4pH değer aralığında ise hasta (sarı renk);  1-3pH değer aralığında ise ağır hasta veya kanser (koyu sarı renk veya çay rengi) olarak kabul edilmektedir. Kanserli hücrede en önemli iş vücudun kimyasal dengesidir ki kanserli hücrenin pH değeri 1-3 aralığında olup yani asitlik oranı artarak 1’e yaklaşır. Kanser bütün hücrelerde aynı eylemi gösterir çünkü asitli ve oksijensiz ortam şartları sağlandığında fermantasyon gerçekleşir. Kanserleşme süreci dediğimiz olayda bir başka tarifiyle vücutta asit birikmesidir. Zaten kemoterapiden sonra ölen hücreler ve bağışıklık sisteminin zayıflamasından dolayı kanser daha hızlı yayılmaya başlar.O nedenle bazı kanser hastalıkları ansızın sessiz ve ağrısız gelebilir, mesela pankreas kanseri gibi… Daha ilginci bütün vücut kanser olduğu halde neden kalp ve ince bağırsaklar kanser olmaz? Bu durum hala tıbbın tespit edemediği bir konudur.Deniz hayvanları kanser olmadıkları gibi yaban hayvanları da kanser olamazlar.
Ekleme Tarihi: 22 Mayıs 2023 - Pazartesi

YAŞAMIN GİZEMİ-14

VÜCUT pH DENGESİ:DERİ VE BÖBREKLER

Bilindiği üzere vücudun arıtma organları deri ve böbreklerdir. Bu iki organla vücudun asit fazlalığı atılır. Hatta bazı insanların teri çok kötü kokar. Çünkü terinde çok yüksek oranda asit bulunmaktadır. Böbreklerde diğer arıtma organı olup vücuttaki atıkların ve diğer maddelerin tasfiyesini su ile sağlarlar. Su ile beraber atılan atıklar ve diğer maddelerin karışmış haline idrar denir. İdrar vücudumuzun sağlık durumunu (hasta olup olmadığımızı)asit-baz dengesiyle gösteren ve birimi pH (1-7 değere asidik; 7-14 değere bazik kabul edilir)olan sıvıdır.Halk arasında pH ölçümü yapılamadığı içinreferans olarak renk, alınır. İdrarın renksiz veya açık sarı olması beklenir. İdrar eğer, 7-10 pH değer aralığında ise sağlıklı (renksiz veya açık sarı renk); 6-4pH değer aralığında ise hasta (sarı renk);  1-3pH değer aralığında ise ağır hasta veya kanser (koyu sarı renk veya çay rengi) olarak kabul edilmektedir.

Kanserli hücrede en önemli iş vücudun kimyasal dengesidir ki kanserli hücrenin pH değeri 1-3 aralığında olup yani asitlik oranı artarak 1’e yaklaşır. Kanser bütün hücrelerde aynı eylemi gösterir çünkü asitli ve oksijensiz ortam şartları sağlandığında fermantasyon gerçekleşir. Kanserleşme süreci dediğimiz olayda bir başka tarifiyle vücutta asit birikmesidir.

Zaten kemoterapiden sonra ölen hücreler ve bağışıklık sisteminin zayıflamasından dolayı kanser daha hızlı yayılmaya başlar.O nedenle bazı kanser hastalıkları ansızın sessiz ve ağrısız gelebilir, mesela pankreas kanseri gibi… Daha ilginci bütün vücut kanser olduğu halde neden kalp ve ince bağırsaklar kanser olmaz? Bu durum hala tıbbın tespit edemediği bir konudur.Deniz hayvanları kanser olmadıkları gibi yaban hayvanları da kanser olamazlar.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.