Abdulkadir Ayanoğlu
Köşe Yazarı
Abdulkadir Ayanoğlu
 

YAŞAMIN GİZEMİ-7 (KANSERİN GENETİĞİ)

Koskoca dünyanın ve Amerika'nın yenemediği hastalığı ben mi yeneceğim diye bir soru akla gelir. Burada birkaç soru gelir insanoğlunun aklına. Zaten gerçek her zaman huzur vermez. Gerçeklerle yüzleşmek en zor iş ve yüzleşince de çözmeye çalışmak daha zor bir iş oluyor. En önemli ve ilginç soru şudur aslında vücudun bağışıklık yani savunma sistemi var ve doğrudur. Fakat savunma sistemimiz neden kanser hücresini düşman olarak görmez. Zaten vücut bu kadar güçlü iken kendi aleyhinde bu kanseri neden oluşturur. O zaman genetiğinde var. Peki, genetik nedir. Genetik dil kökeni Yunanca olup anlamı köken demektir. Hücre yıkama maruz kalınca eski haline geri dönmesini sağlayan genetik yapısındandır. Hâlbuki genetik hücrenin tekrar kendisini toparlaması ve faaliyetlerine hayata kaldığı yerden devam etmesi için günümüz diliyle yazılmış bir bilgisayar yazılım programdır. Mesela Apple firması bilgisayar için kaliteli bir program yazar ve kusur ve hatadan sakınır. Neden mi çünkü Apple kusurlu olmadığını göstermek için. Peki, kâinatı mükemmel ve kusursuz yaratan Yaratıcı nasıl oluyor da insanı kusurlu yaratıyor ve tıp buna hastalığın genetiği diyerek Yaratıcıyı kusurlu ilan ediyor. Çocukları görüp de duygusal olmak gerekirken maalesef daha doğmamış çocuğun hastalıkları tespit ediliyor. Acaba bu durum ne ile izah edilebilir… Kanser bir hastalık değil ise neden biz ölüyoruz. O zaman kanser genetiği bozulmuş bir hücre değilse neden vücutta oluşur. Genetiği bozulan hücre nasıl çoğalır ki, mesela bozuk saat çalışır mı? Genetiği bozuk olanın yaşama hakkı ve amacı yoktur ve olamaz. Genetiği bozulan hücre ya onarılır ya da yıkılarak hücreye hammadde olarak yeniden kazandırılır. Sonuç olarak, hastalığın genetiği olamaz ve kanser tümörünün genetiği de bozuk olamaz. Peki, hücre neden böyle bir yaşam biçimi seçsin. Bilindiği üzere her ne kadar tıp şunu dese de problemli olan bölgeyi ilaçlarla tedavi ederse veya ameliyatlarla düzeltirse de asıl kendini onaran vücudun tâkendisidir. O zaman şu denilebilir ki vücut kanseri üretiyorsa çözümü de tâ kendisindedir. Kanser çıkmazına giren vücut yeniden yaşamak için yol bulur ve her vücut hücresi kendine göre çalışır ve kendini kontrol eder kanser ile... Eğer kanser bir bozulma diye tarif edilirse, hücre içinde bozulmayı engelleyen enzimler vardır ve buna engel olur. Peki, bu durumda hücre ne yapar. Sadece hücre yenilenmesi için hücre kendisini 2-3 ay gibi belli bir sürede kendini öldürür yerine yeni bir hücre gelmesini sağlayan… Ta ki bu bozulmalardan ve yıkıntılardan kurtulmak için… Peki, bunu neden yapar… Elbette cevabı belli hücrenin bozulmaması için veya bozulduğu takdirde bozukluklarını gidermek için… Özellikle bu hücreler işlemi 2-3 ayda bir yaparken bütün vücudun 6 ayda yenilenmesi bulduğu gibi...  
Ekleme Tarihi: 02 Ocak 2023 - Pazartesi

YAŞAMIN GİZEMİ-7 (KANSERİN GENETİĞİ)

Koskoca dünyanın ve Amerika'nın yenemediği hastalığı ben mi yeneceğim diye bir soru akla gelir. Burada birkaç soru gelir insanoğlunun aklına. Zaten gerçek her zaman huzur vermez. Gerçeklerle yüzleşmek en zor iş ve yüzleşince de çözmeye çalışmak daha zor bir iş oluyor.

En önemli ve ilginç soru şudur aslında vücudun bağışıklık yani savunma sistemi var ve doğrudur. Fakat savunma sistemimiz neden kanser hücresini düşman olarak görmez. Zaten vücut bu kadar güçlü iken kendi aleyhinde bu kanseri neden oluşturur.

O zaman genetiğinde var. Peki, genetik nedir. Genetik dil kökeni Yunanca olup anlamı köken demektir. Hücre yıkama maruz kalınca eski haline geri dönmesini sağlayan genetik yapısındandır. Hâlbuki genetik hücrenin tekrar kendisini toparlaması ve faaliyetlerine hayata kaldığı yerden devam etmesi için günümüz diliyle yazılmış bir bilgisayar yazılım programdır.

Mesela Apple firması bilgisayar için kaliteli bir program yazar ve kusur ve hatadan sakınır. Neden mi çünkü Apple kusurlu olmadığını göstermek için. Peki, kâinatı mükemmel ve kusursuz yaratan Yaratıcı nasıl oluyor da insanı kusurlu yaratıyor ve tıp buna hastalığın genetiği diyerek Yaratıcıyı kusurlu ilan ediyor. Çocukları görüp de duygusal olmak gerekirken maalesef daha doğmamış çocuğun hastalıkları tespit ediliyor. Acaba bu durum ne ile izah edilebilir…

Kanser bir hastalık değil ise neden biz ölüyoruz. O zaman kanser genetiği bozulmuş bir hücre değilse neden vücutta oluşur.

Genetiği bozulan hücre nasıl çoğalır ki, mesela bozuk saat çalışır mı? Genetiği bozuk olanın yaşama hakkı ve amacı yoktur ve olamaz. Genetiği bozulan hücre ya onarılır ya da yıkılarak hücreye hammadde olarak yeniden kazandırılır. Sonuç olarak, hastalığın genetiği olamaz ve kanser tümörünün genetiği de bozuk olamaz.

Peki, hücre neden böyle bir yaşam biçimi seçsin. Bilindiği üzere her ne kadar tıp şunu dese de problemli olan bölgeyi ilaçlarla tedavi ederse veya ameliyatlarla düzeltirse de asıl kendini onaran vücudun tâkendisidir.

O zaman şu denilebilir ki vücut kanseri üretiyorsa çözümü de tâ kendisindedir.

Kanser çıkmazına giren vücut yeniden yaşamak için yol bulur ve her vücut hücresi kendine göre çalışır ve kendini kontrol eder kanser ile...

Eğer kanser bir bozulma diye tarif edilirse, hücre içinde bozulmayı engelleyen enzimler vardır ve buna engel olur. Peki, bu durumda hücre ne yapar. Sadece hücre yenilenmesi için hücre kendisini 2-3 ay gibi belli bir sürede kendini öldürür yerine yeni bir hücre gelmesini sağlayan… Ta ki bu bozulmalardan ve yıkıntılardan kurtulmak için…

Peki, bunu neden yapar…

Elbette cevabı belli hücrenin bozulmaması için veya bozulduğu takdirde bozukluklarını gidermek için…

Özellikle bu hücreler işlemi 2-3 ayda bir yaparken bütün vücudun 6 ayda yenilenmesi bulduğu gibi...

 

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.