Gazze Yürüyüşü İçin STK’lar Ankara'da Toplanacak: Mardin’de Hummalı Hazırlık Sürüyor
Gazze Yürüyüşü İçin STK’lar Ankara'da Toplanacak: Mardin’de Hummalı Hazırlık Sürüyor
Gazze'de soykırımcı İsrail, son günlerde mazlum Gazze halkına uyguladığı açlık zulmüne karşı 10 Ağustos Pazar günü Anadolu Sivil Toplum Platformu katkılarıyla ve Ankara Filistin Dayanışma Platformu ev sahipliğinde Ankara'da "ANADOLU'DAN MECLİSE, MECLİSTEN GAZZEYE İNSANİ KORİDOR" yürüyüşü yapılacak.
Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve uluslararası kamuoyuna insani yardım çağrısında bulunmak amacıyla Ankara’da gerçekleşecek olan "ANADOLU'DAN MECLİSE, MECLİSTEN GAZZEYE İNSANİ KORİDOR" yürüyüşüne Mardin dahil tüm illerden katılım sağlayacak.
Anadolu Sivil Toplum Platformu bileşenlerinden olan STK’lar soykırımcı İsrail’in saldırıları altında açlıktan bitap düşen Gazzeli mazlumlar için Ankara'da toplanacak. Güvenparktan TBMM'ne doğru yürüyecek olan STK’lar. "Gazze’ye acilen bir insani yardım koridorunun açıklaması için" çağrı yapacak.
Ülke genelinde olduğu gibi Mardin STK Platformuda paydaşlarıyla bir araya gelerek, 10 Ağustos Pazar günü Ankara'da gerçekleşecek olan bu büyük yürüyüş için hazırlıklarını gözden geçirdi. Mardin Memur-Sen İl binasında yapılan toplantıya ilgi yoğundu.
Mardin STK Platformu Dönem Sözcüsü Necmettin BAŞBOĞA burada yaptığı açıklamada, Anadolu Sivil Toplum Platformu katkılarıyla ve Ankara Filistin Dayanışma Platformu ev sahipliğinde Ankara'da yapılacak olan "ANADOLU'DAN MECLİSE, MECLİSTEN GAZZEYE İNSANİ KORİDOR" yürüyüşü Mardin olarak büyük bir kalabalıkla katılmayı planladıklarını söyledi.
Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Başkan Başboğa, 10 Ağustos Pazar günü Ankara’da yapılacak olan bu anlamlı ve önemli yürüyüşe herkesi bekliyoruz dedi.