Mehmet Uncu’dan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

KIR'ATIM GÜNCEL HABERLER (KIRATIM HABER) - KIR'ATIM GAZETESİ |
 

Mehmet Uncu’dan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

5 Aralık 1934’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadınlara tanınan seçme ve seçilme hakkı, Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde tarihi bir adımdır. Kadınların siyasal ve toplumsal hayatın güçlü bir öznesi haline gelmesinin temelleri bu kararla atılmıştır.
AK Parti hükümetleri döneminde kadınlara yönelik birçok yapısal reform hayata geçirilmiş; kadınların eğitim, istihdam, girişimcilik, siyaset ve sosyal hayata katılımları her alanda desteklenmiştir. Kadına yönelik şiddetle mücadeleden, kadınların çalışma hayatındaki fırsat eşitliğine kadar uzanan geniş bir alanda kararlı bir şekilde politikalar uygulanmış; kadınların temsil gücü önemli ölçüde artmıştır. Bu anlayışla, kadınların hayatın her alanında daha görünür, daha güçlü ve daha etkili olmasını destekleyen çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdürüyoruz. Tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor; hak mücadelesine, demokrasiye ve kalkınmamıza katkı sunan tüm kadınlara en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Mehmet Uncu AK parti Mardin il başkanı
5 Aralık 1934’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadınlara tanınan seçme ve seçilme hakkı, Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde tarihi bir adımdır. Kadınların siyasal ve toplumsal hayatın güçlü bir öznesi haline gelmesinin temelleri bu kararla atılmıştır.

AK Parti hükümetleri döneminde kadınlara yönelik birçok yapısal reform hayata geçirilmiş; kadınların eğitim, istihdam, girişimcilik, siyaset ve sosyal hayata katılımları her alanda desteklenmiştir. Kadına yönelik şiddetle mücadeleden, kadınların çalışma hayatındaki fırsat eşitliğine kadar uzanan geniş bir alanda kararlı bir şekilde politikalar uygulanmış; kadınların temsil gücü önemli ölçüde artmıştır.

Bu anlayışla, kadınların hayatın her alanında daha görünür, daha güçlü ve daha etkili olmasını destekleyen çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdürüyoruz.

Tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor; hak mücadelesine, demokrasiye ve kalkınmamıza katkı sunan tüm kadınlara en içten teşekkürlerimi sunuyorum.
Mehmet Uncu
AK parti Mardin il başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.