ÖNDER'den Kasimiye Millet Ormanında Çevre Temizliği
ÖNDER'den Kasimiye Millet Ormanında Çevre Temizliği
Her geçen gün çalışmalarına bir yenisini ekleyen Mardin Önder İmam Hatipliler Derneği, çevre duyarlılığını artırmak ve gelecek kuşaklara bu duyarlılığı aşılamak amacıyla Artuklu ilçesinde bulunan Kasimiye Millet Ormanında çevre temizliği etkinliği düzenledi. Etkinlikte plastik, kağıt, cam ve doğaya zarar veren çeşitli atıklar toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.
Mardin Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Enes Güneş, yönetim kurulu üyeleri ve yaz okulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, doğaya zarar veren atıkların temizlenmesiyle birlikte çevre bilincinin güçlendirilmesi hedeflendi. Katılımcılar, hem çevreye katkı sağladı hem de doğanın korunmasına yönelik farkındalık oluşturdu. Etkinlikte gençlere çevre bilinci üzerine önemli bilgiler verilerek, oğanın korunması yalnızca bir günlük etkinlikten ibaret olmadığı, sürdürülebilir bir çevre anlayışının toplumun her kesiminde yerleşmesi gerektiği vurgusu yapıldı.
Çevreye bırakılan her çöpün geleceğe olumsuz etki yaptığını ifade eden Dernek Başkanı Enes Güneş, daha temiz bir çevre 7'den 70'e herkesin bu duyarlılıkta olması gerektiğini söyledi.
Başkan Güneş, “Doğa bizlere bir emanettir. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için teşkilatımız ve yaz okulu öğrencilerimizle sahadaydık. Önder Genel Merkezimizin 81 ilde başlattığı Orman Temizliği Seferberliği’ne bizler de katıldık. Temiz ve sağlıklı bir gelecek için sürdürülebilir çevre bilincini güçlendirmek ve ormanların korunmasına yönelik farkındalık çalışmalarının devamlı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda bugünün elleri, yarının büyük sorumluluklarıyla buluşuyor diyerek, daha temiz bir çevre, sağlıklı bir gelecek için küçük büyük demeden hep birlikte çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz."
