dicle elektirk

MAÜ'den Adıyaman Çadır Kentine Ziyaret

KIR'ATIM GÜNCEL HABERLER (KIRATIM HABER) - KIR'ATIM GAZETESİ | 15.05.2023 - 12:41, Güncelleme: 15.05.2023 - 12:57
 

MAÜ'den Adıyaman Çadır Kentine Ziyaret

6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde yaşanan ve 11 ilimizde yıkımlara neden olan Kahramanmaraş merkezlideprem sonrasıMardin Artuklu Üniversitesi, deprem bölgesine yönelik destek çalışmalarına devam ediyor.
Deprem çalışmaları kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi hoca ve öğrencileri depremden etkilenen illerimizden olan Adıyaman’ı ziyaret ettiler. Adıyaman’da bulunanEğriçay çadır kentinde sağlık, beslenme ve hijyen eğitimleri veren MAÜ ekibi Mardin’de hazırladıkları hijyen paketlerini çadır kentte yaşayan Adıyamanlı Depremzedelere dağıttılar. Depremin etkisiyle zeminindeki kırılmaların su sistemlerine zarar vererek suların kirlenmesine dolayısıyla çeşitli sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına neden olduğunu ifade eden Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Bilgin, su ve besinlerle bulaşan hastalıklar başta olmak üzere enfeksiyon hastalıklarının önlenmesine ve kontrol edilmesine ilişkin müdahalelerin son derece önemli olduğunu söyledi. Afetlerin çevresel yıkımlar, toplumsal hizmetlerin bozulması, sosyal ve ekonomik yapıda bozulma gibi etkilerinin yanı sıra insanların bedensel, ruhsal ve sosyal sağlığı üzerine de olumsuz etkileri bulunduğunu belirten Halk Sağlığı Hemşireliği dersi yürütücüsü Doç. Dr. Sema Çifçi, bu olumsuz etkilerden birininde çadır kent gibi toplu yaşam alanlarındakalabalık ve yakın temas içinde barınma zorunluluğu olduğunu sözlerine ekledi. Toplu yaşam ve barınma alanlarında güvenli içme suyu, tuvalet, hijyen ve benzerialanlarda yaşanabilecek yetersizliklerinhalk sağlığı açısından risk oluşturarak enfeksiyon hastalıkları ve salgın ihtimaliniarttırabildiğini söyleyen Çifçi, bu amaçla kendilerinin de öğrencileriyle birlikte Adıyamanil merkezinde bulunan Eğriçay çadır kentindeyaşayan depremzedelere su, besin ve kişisel hijyen konusunda eğitim vermek üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti. Ziyarete katılan ve eğitimlerde görev alıp depremzedelere hijyen paketleri dağıtan öğrenciler de, deprem anından itibaren Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen deprem destek çalışmalarında bulunmaktan ve deprem bölgesine gelip bu iyilik sürecinin bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler. Çadırkentte verilen eğitimlerin ardından afet bölgesinde hizmet veren Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesini deziyaret eden MAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi hoca ve öğrencileri, burada çalışan sağlık çalışanlarınageçmiş oldun diyerek kendilerine gül verdiler.    
6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde yaşanan ve 11 ilimizde yıkımlara neden olan Kahramanmaraş merkezlideprem sonrasıMardin Artuklu Üniversitesi, deprem bölgesine yönelik destek çalışmalarına devam ediyor.

Deprem çalışmaları kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi hoca ve öğrencileri depremden etkilenen illerimizden olan Adıyaman’ı ziyaret ettiler.

Adıyaman’da bulunanEğriçay çadır kentinde sağlık, beslenme ve hijyen eğitimleri veren MAÜ ekibi Mardin’de hazırladıkları hijyen paketlerini çadır kentte yaşayan Adıyamanlı Depremzedelere dağıttılar.

Depremin etkisiyle zeminindeki kırılmaların su sistemlerine zarar vererek suların kirlenmesine dolayısıyla çeşitli sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına neden olduğunu ifade eden Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Bilgin, su ve besinlerle bulaşan hastalıklar başta olmak üzere enfeksiyon hastalıklarının önlenmesine ve kontrol edilmesine ilişkin müdahalelerin son derece önemli olduğunu söyledi.

Afetlerin çevresel yıkımlar, toplumsal hizmetlerin bozulması, sosyal ve ekonomik yapıda bozulma gibi etkilerinin yanı sıra insanların bedensel, ruhsal ve sosyal sağlığı üzerine de olumsuz etkileri bulunduğunu belirten Halk Sağlığı Hemşireliği dersi yürütücüsü Doç. Dr. Sema Çifçi, bu olumsuz etkilerden birininde çadır kent gibi toplu yaşam alanlarındakalabalık ve yakın temas içinde barınma zorunluluğu olduğunu sözlerine ekledi. Toplu yaşam ve barınma alanlarında güvenli içme suyu, tuvalet, hijyen ve benzerialanlarda yaşanabilecek yetersizliklerinhalk sağlığı açısından risk oluşturarak enfeksiyon hastalıkları ve salgın ihtimaliniarttırabildiğini söyleyen Çifçi, bu amaçla kendilerinin de öğrencileriyle birlikte Adıyamanil merkezinde bulunan Eğriçay çadır kentindeyaşayan depremzedelere su, besin ve kişisel hijyen konusunda eğitim vermek üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Ziyarete katılan ve eğitimlerde görev alıp depremzedelere hijyen paketleri dağıtan öğrenciler de, deprem anından itibaren Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen deprem destek çalışmalarında bulunmaktan ve deprem bölgesine gelip bu iyilik sürecinin bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

Çadırkentte verilen eğitimlerin ardından afet bölgesinde hizmet veren Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesini deziyaret eden MAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi hoca ve öğrencileri, burada çalışan sağlık çalışanlarınageçmiş oldun diyerek kendilerine gül verdiler.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.