Mardin İHH'dan Kobani'ye İnsani Yardım
Mardin İHH'dan Kobani'ye İnsani Yardım
Mardin İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Ayn el Arab (Kobani)'ye İnsani yardım çalışmaları kapsamında bir TIR dolusu hazır makarna gönderdi. Mardin İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye'nin Ayn el Arab'ın merkezi ve kırsalında bulunan köylerde yaşayan ailelere insani yardım ulaştırmaya devam ediyor.
Mardin İHH, Suriye’de yaşanan çatışmalar ve zorlu kış şartları nedeniyle Ayn el Arab’da yaşayan sivillere yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor. Çatışmaların ardından ateşkes ilan edilmesiyle birlikte 26 Ocak’ta Ayn el Arab’a yönelik insani yardım koridoru açıldı. Halep Valiliği ile sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Mardin İHH İnsani Yardım Derneği, ilk etapta 1 TIR dolusu yaklaşık 100 bin paket hazır makarna dağıtımı gerçekleştirildi.
Mardin İHH olarak Ayn el Arab (Kobani) merkezi başta olmak üzere Kobaninin kırsal köylerinde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırdıklarını belirten Mardin İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hamdullah Aşar, “Vakıf olarak Ayn el Arab (Kobani)’de çalışmalarımızı zor şartlar altında sürdürüyoruz. Kobani merkezi başta olmak üzere orada bulunan köylere insani yardım malzemeleri dağıtıyoruz. Dünyanın her yerinde olduğu gibi dil, din ve kültür ayrımı yapmaksızın Kobani halkının da yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bizlere destek olan ve yardımlarını esirgemeyen bağışçılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
