MARDİN’DE KIZILAY HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI
MARDİN’DE KIZILAY HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI
Artuklu Kızılay Şube Başkanı Şehmus Arı: “İyiliği büyütmeye, dayanışmayı güçlendirmeye devam ediyoruz.”
Türk Kızılay’ın 158 yıllık iyilik yolculuğunun simgesi olan Kızılay Haftası, Mardin’de düzenlenen programla coşkuyla kutlandı.
29 Ekim – 4 Kasım Kızılay Haftası kapsamında, Mardin İl Millî Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, Kızılay yöneticileri, gönüllüler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Artuklu Kızılay Şubesi, Mardin Kızılay Şubesi, Mardin Toplum Merkezi, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Artuklu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen programda, Kızılay’ın iyilik, dayanışma ve gönüllülük anlayışı gelecek nesillere aktarıldı.
“Kızılay ruhunu çocuklarımızla birlikte yaşatıyoruz”
Programda konuşan Artuklu Kızılay Şube Başkanı Şehmus Arı, Kızılay Haftası’nı bu yıl öğrencilerle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:
“Bu anlamlı haftayı en etkili şekilde nasıl kutlayabiliriz diye İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ve ilçe millî eğitim müdürlüklerimizle yaptığımız istişareler neticesinde, okullarımızdaki Kızılay Kollarında görev alan öğretmen ve öğrencilerimiz başta olmak üzere siz değerli misafirlerimize Kızılay ruhunu hep birlikte yaşayacağımız bu programı hazırladık.
İnanıyoruz ki iyilik paylaşıldıkça büyür, dayanışma ile birlikte hareket ettikçe güçlenir.”
“158 yıldır bu milletin iyilik hikâyesini yazıyoruz”
Kızılay’ın 158 yıldır afetlerde, kan bağışında, ihtiyaç sahibi ailelerin yanında ve sınırların ötesinde insanlığa hizmet ettiğini vurgulayan Arı, Mardin’de yürütülen yardım faaliyetlerine de değindi.
Arı, Mardin Kızılay İl Merkezi koordinesinde Artuklu, Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin şubeleri ile temsilciliklerin ihtiyaç sahiplerine yönelik nakdi ve ayni yardımların yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirdiğini belirterek şöyle devam etti:
“Mardin’de binlerce insanımıza ulaşarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Kızılay’ımızın her geçen gün büyütmek, iyiliği daha geniş kesimlere ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Faaliyetlerimizin büyük bir bölümü Genel Merkezimizin desteğiyle gerçekleştiriliyor. Mardin’deki hayırseverlerimizin, iş insanlarımızın, bürokratlarımızın ve tüm vatandaşlarımızın desteğiyle çok daha fazla ihtiyaç sahibi ailemize ulaşabileceğimize inanıyoruz.
Yereldeki dayanışmayı güçlendirerek iyiliği hep birlikte büyütmek istiyoruz.”
“Mardin, kan bağışında örnek bir dayanışma sergiliyor”
Konuşmasında kan bağışının hayati önemine de dikkat çeken Arı, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun’un öncülüğünde üç yıldır düzenlenen kan bağışı kampanyalarında önemli başarılara imza atıldığını ifade etti. İlk yıl 1.047 ünite, ikinci yıl 2.047 ünite kan bağışı hedefiyle yola çıkıldığını belirten Arı, son kampanyada 4.000 üniteye yakın kan bağışına ulaşıldığını söyledi.
Arı, “Kan, üretilemeyen ve yerine başka bir ilaç konulamayan hayati bir ihtiyaçtır. Bir ünite kan, bir insanın hayatına umut olabilir. Mardinli hemşerilerimizin ortaya koyduğu bu dayanışma, iyilikte yarışan insanlarımızın en güzel göstergesidir.” dedi.
“Gönüllülük, karşılık beklemeden iyilik yapabilmektir”
Programda gönüllülüğün önemine de değinen Şehmus Arı, Mardin de yıllardır binlerce fidanı toprakla buluşturan, çöplük alanları ormana dönüştürerek doğaya ve gelecek nesillere değerli bir miras bırakan 2024 Yılı Kızılay Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük ödülüne de layık görülen Ape Şehmus’u örnek gösterdi.
Arı, “Hiçbir karşılık beklemeden yaptığı çalışmalarla hepimize örnek olan, gönüllülüğün ne demek olduğunu hayatıyla gösteren kıymetli gönüllümüz Ape Şehmus’u saygıyla selamlıyor, çocuklarımıza ve gençlerimize ilham olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
“İyiliğin geleceği sizlersiniz”
Konuşmasının sonunda öğrencilere seslenen Arı, Kızılay’ın geleceğinin çocuklar ve gençler olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Sizler Kızılay’ın geleceğisiniz. Bugün burada öğreneceğiniz her iyilik, yarın bir insanın hayatına dokunacak. İyilik yapmak için büyük imkânlara sahip olmak gerekmez. Bazen bir tebessüm, bazen bir yardım eli, bazen de bir ünite kan bir hayatı değiştirebilir.
Bizler geçmişin merhametini yarınlara taşımak için Hilal’in altında bir araya geliyoruz. Nesiller değişir, Hilal’e adanmış yürekler değişmez.
158 yıldır bu ülkenin iyilik hikâyesini birlikte yazıyoruz. Bundan sonra da hep birlikte iyiliği büyütmeye, dayanışmayı çoğaltmaya ve geleceğin iyilik elçileriyle omuz omuza yürümeye devam edeceğiz.”
Teşekkür ve dayanışma mesajı
Artuklu Kızılay Şube Başkanı Şehmus Arı, programın hazırlanmasında emeği geçen Mardin İl Millî Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca’ya, Artuklu İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan’a, Kızılay Mardin İl Başkanı Abdülmelik Şahin’e, Mardin Toplum Merkezi yöneticisi Mazlum Tanlık’a, Kızılay gönüllülerine ve katkı sunan herkese teşekkür etti.
Arı, Kızılay Haftası’nın iyiliğin, kardeşliğin ve dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını dileyerek konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Bu anlamlı haftada bizlerle birlikte olan tüm misafirlerimize, desteklerini esirgemeyen kurumlarımıza ve gönüllülerimize şükranlarımı sunuyorum. Daha güzel günlerde, daha büyük iyiliklerde buluşmak dileğiyle…
İyiliği büyütmeye devam ediyoruz
