Yüksel ve Uncu’dan Kızıltepe’ye Adliye Müjdesi

KIR'ATIM GÜNCEL HABERLER (KIRATIM HABER) - KIR'ATIM GAZETESİ | 20.10.2026 - 09:47, Güncelleme: 20.10.2026 - 09:47 476 kez okundu.
 

Yüksel ve Uncu’dan Kızıltepe’ye Adliye Müjdesi

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Yüksel ile AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu, Kızıltepe Adliyesi ek hizmet binasının onaylandığını ve yakında ihaleye çıkacağını açıkladılar. Ek hizmet binasıyla birlikte ilçede ağır ceza mahkemesinin de açılacağı bildirildi.
Mardin Artuklu Üniversitesi’nde düzenlenen “İnsan, Toplum ve Medeniyet” dersinin konuğu olarak Mardin’e gelen TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, ziyaret programı kapsamında AK Parti Mardin İl Yönetim Kurulu toplantısına da katıldı. Prof. Dr. Cüneyt Yüksel ve AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu, Kızıltepe’de adli hizmetlerin kapasitesini artıracak yatırıma ilişkin müjdeli haberi de paylaştı. Kızıltepe Adliyesi ek hizmet binasının onaylandığını belirten Yüksel ve Uncu, projenin yakın zamanda ihaleye çıkacağını bildirdi. Ek Hizmet Binasıyla Birlikte Ağır Ceza Mahkemesi Açılacak Ek hizmet binasıyla birlikte Kızıltepe’de ağır ceza mahkemesi de açılacak. Bu yatırımla adliyenin fiziki imkanlarının güçlendirilmesi, vatandaşların adli hizmetlere daha kolay ulaşması ve hizmetlerin daha hızlı, etkin şekilde sunulması hedefleniyor. Ağır ceza mahkemesinin faaliyete geçmesiyle, görev alanına giren davaların ilçede görülmesi mümkün olacak. Böylelikle vatandaşların adli işlemler için il merkezine gitme ihtiyacını azaltarak ulaşım ve zaman açısından kolaylık sağlaması, Mardin merkezdeki mahkemelerin iş yükünün hafifletecek.
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Yüksel ile AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu, Kızıltepe Adliyesi ek hizmet binasının onaylandığını ve yakında ihaleye çıkacağını açıkladılar. Ek hizmet binasıyla birlikte ilçede ağır ceza mahkemesinin de açılacağı bildirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde düzenlenen “İnsan, Toplum ve Medeniyet” dersinin konuğu olarak Mardin’e gelen TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, ziyaret programı kapsamında AK Parti Mardin İl Yönetim Kurulu toplantısına da katıldı.

Prof. Dr. Cüneyt Yüksel ve AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu, Kızıltepe’de adli hizmetlerin kapasitesini artıracak yatırıma ilişkin müjdeli haberi de paylaştı. Kızıltepe Adliyesi ek hizmet binasının onaylandığını belirten Yüksel ve Uncu, projenin yakın zamanda ihaleye çıkacağını bildirdi.

Ek Hizmet Binasıyla Birlikte Ağır Ceza Mahkemesi Açılacak

Ek hizmet binasıyla birlikte Kızıltepe’de ağır ceza mahkemesi de açılacak. Bu yatırımla adliyenin fiziki imkanlarının güçlendirilmesi, vatandaşların adli hizmetlere daha kolay ulaşması ve hizmetlerin daha hızlı, etkin şekilde sunulması hedefleniyor.

Ağır ceza mahkemesinin faaliyete geçmesiyle, görev alanına giren davaların ilçede görülmesi mümkün olacak. Böylelikle vatandaşların adli işlemler için il merkezine gitme ihtiyacını azaltarak ulaşım ve zaman açısından kolaylık sağlaması, Mardin merkezdeki mahkemelerin iş yükünün hafifletecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.