MARDİN’DE İŞ TEFTİŞ FAALİYETLERİ MASAYA YATIRILDI

KIR'ATIM GÜNCEL HABERLER (KIRATIM HABER) - KIR'ATIM GAZETESİ | 04.06.2026 - 13:42, Güncelleme: 04.06.2026 - 13:42
 

MARDİN’DE İŞ TEFTİŞ FAALİYETLERİ MASAYA YATIRILDI

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliğiyle, kentteki işverenler ve sanayicilerin çalışma hayatındaki mevzuatlara uyumunu artırmak amacıyla önemli bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İş müfettişleri, Mardinli iş insanlarıyla bir araya gelerek sahadaki sorunlara ve çözüm yollarına ışık tuttu.
Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliğiyle, kentteki işverenlerin ve sanayicilerin rehberlik ve teftiş süreçleri hakkında ayrıntılı şekilde bilgilendirilmesi amacıyla "İş Teftiş Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi. Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa, bölge bürokrasisi ve MTSO üyesi iş insanları yoğun katılım gösterdi. Toplantıya; MTSO adına Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Batuk, Mardin Vali Yardımcısı İbrahim Engin Şenay, Rehberlik ve Teftiş Adana Grup Başkanı Semiha Dostlar, Adana Grup Başkan Yardımcısı Emre Kızıldağ, İş Başmüfettişleri Alper Kan, Serkan Dönmez, Mehmet Köşeler ile DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç katıldı. "Amaç Ceza Kesmek Değil, İşverene Yol Göstermek" Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rehberlik ve Teftiş Adana Grup Başkanı Semiha Dostlar, iş teftişlerinin amacının yalnızca denetlemek ve ceza kesmek olmadığını, asıl hedefin iş yerlerinde sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturulması için işverenlere rehberlik etmek olduğunu dile getirdi. Mardin Vali Yardımcısı İbrahim Engin Şenay ise yaptığı konuşmada, Mardin’in ekonomik kalkınmasında sanayicinin ve iş dünyasının üstlendiği kritik role dikkat çekerek, kamu kurumları ile meslek odalarının ortak hareket etmesinin kent ekonomisine sağladığı katma değeri vurguladı. Sahadaki Sorunlar ve Çözüm Yolları Anlatıldı Açılış konuşmalarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde görev yapan İş Başmüfettişleri Alper Kan, Serkan Dönmez ve Mehmet Köseler kürsüye çıktı. Başmüfettişler, sahada işin yürütülmesi, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri ile mevzuat uygulamalarında en sık karşılaşılan sorunları, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki teftiş faaliyetlerini içeren kapsamlı sunumlar gerçekleştirdi. Müfettişler, yasal yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesinin işletmelerin geleceği açısından taşıdığı hayati önemi örneklerle aktardı. İşverenler Sordu, Müfettişler Yanıtladı Geniş bir katılımla interaktif şekilde ilerleyen toplantının son bölümünde ise soru-cevap kısmına geçildi. İşverenler; tekstilden gıdaya, inşaattan hizmet sektörüne kadar kendi alanlarında yaşadıkları spesifik sorunları ve mevzuattaki teknik detayları doğrudan iş başmüfettişlerine iletme fırsatı buldu.
Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliğiyle, kentteki işverenler ve sanayicilerin çalışma hayatındaki mevzuatlara uyumunu artırmak amacıyla önemli bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İş müfettişleri, Mardinli iş insanlarıyla bir araya gelerek sahadaki sorunlara ve çözüm yollarına ışık tuttu.

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliğiyle, kentteki işverenlerin ve sanayicilerin rehberlik ve teftiş süreçleri hakkında ayrıntılı şekilde bilgilendirilmesi amacıyla "İş Teftiş Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi. Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa, bölge bürokrasisi ve MTSO üyesi iş insanları yoğun katılım gösterdi.

Toplantıya; MTSO adına Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Batuk, Mardin Vali Yardımcısı İbrahim Engin Şenay, Rehberlik ve Teftiş Adana Grup Başkanı Semiha Dostlar, Adana Grup Başkan Yardımcısı Emre Kızıldağ, İş Başmüfettişleri Alper Kan, Serkan Dönmez, Mehmet Köşeler ile DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç katıldı.

"Amaç Ceza Kesmek Değil, İşverene Yol Göstermek"

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rehberlik ve Teftiş Adana Grup Başkanı Semiha Dostlar, iş teftişlerinin amacının yalnızca denetlemek ve ceza kesmek olmadığını, asıl hedefin iş yerlerinde sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturulması için işverenlere rehberlik etmek olduğunu dile getirdi.

Mardin Vali Yardımcısı İbrahim Engin Şenay ise yaptığı konuşmada, Mardin’in ekonomik kalkınmasında sanayicinin ve iş dünyasının üstlendiği kritik role dikkat çekerek, kamu kurumları ile meslek odalarının ortak hareket etmesinin kent ekonomisine sağladığı katma değeri vurguladı.

Sahadaki Sorunlar ve Çözüm Yolları Anlatıldı

Açılış konuşmalarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde görev yapan İş Başmüfettişleri Alper Kan, Serkan Dönmez ve Mehmet Köseler kürsüye çıktı. Başmüfettişler, sahada işin yürütülmesi, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri ile mevzuat uygulamalarında en sık karşılaşılan sorunları, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki teftiş faaliyetlerini içeren kapsamlı sunumlar gerçekleştirdi. Müfettişler, yasal yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesinin işletmelerin geleceği açısından taşıdığı hayati önemi örneklerle aktardı.

İşverenler Sordu, Müfettişler Yanıtladı

Geniş bir katılımla interaktif şekilde ilerleyen toplantının son bölümünde ise soru-cevap kısmına geçildi. İşverenler; tekstilden gıdaya, inşaattan hizmet sektörüne kadar kendi alanlarında yaşadıkları spesifik sorunları ve mevzuattaki teknik detayları doğrudan iş başmüfettişlerine iletme fırsatı buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.